A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

У Жашкові відбулося відкриття різдвяної шопки

Дата: 22.12.2018 18:16
Кількість переглядів: 738

Фото без описуТретій рік поспіль у центрі Жашкова встановлюється шопка - як передвісниця новорічно-різдвяних свят. Повітка із сюжетом народження Христа - водночас і осередок різдвяних традицій, і мистецька інсталяція. ЇЇ відкриття традиційно супроводжується вертепним дійством, яке організовують педагоги та вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості. От і сьогодні вони потішили глядачів піснями й віншуваннями в ході вертепної вистави «У небі зірка ясно засіяла».

Фото без опису«До відкриття шопки ми починаємо готуватися ще восени, адже це кропітка робота, в якій бере участь дуже багато людей», - розповіла директор БДЮТ Жашківської міської ради Лілія Петренко. –  Кожного разу ми намагаємося підібрати новий репертуар. А головне – діти з великим задоволенням беруть участь у підготовці до цього заходу та безпосередньо у святі. От сьогодні –  і холод, і дощ, але наші вихованці прийшли  та презентували виставу. І зробили це з душею».

Фото без описуПовітка, створена групою ініціативних жашківчан три роки тому, сьогодні постала в новому образі. Апгрейд було здійснено за матеріальної підтримки відділу освіти Жашківської міської ради. Художник Тарас Крамаренко - автор першопочаткових сюжетів шопки –  цьогоріч додав чотирьох нових героїв – захисників: «Усім, що ми маємо сьогодні, і цим святом зокрема, ми завдячуємо тим, хто стоїть зараз на передовій і захищає нас. А тому концепція появи нових героїв – людей, Фото без описукотрі найбільше потребують Божого благословення, - це наші воїни. Чотири постаті символізують воїнів від Київської Русі й до сьогодення. Вони прийшли і захистити новонародженого Ісуса, і водночас – попросити Його Божого захисту».

Різдвяні пісні зібрали чимало людей, які залюбки насолоджувалися співом дітей. По завершенні свята юні артисти отримали гостинці від міського голови Ігоря Цибровського.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь