A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Жашківчани знову підкорюють світ. Панкратіон

Дата: 09.12.2018 17:37
Кількість переглядів: 1402

Із 29 листопада по 3 грудня в м. Будапешт проходив Кубок світу з панкратіону. Найчисленнішою командою на цьому спортивному заході була молодіжна збірна України, у складі якої виступали і жашківчани – Олег Полотняк та Олег Міщенко. Юнаки здобули перемогу та повернулися додому уже справжніми зірками. На рахунку Олега Полотняка (вікова категорія 2001-200, вагова – 63 кг) бронза в розділі «грепплінг», срібло в «традішині» та золото у версії «фул». Олег Міщенко (вікова категорія 2003-2004, вагові категорії  47 кг і 53 кг) здобув друге місце у «грепплінгу» та перші місця у версіях «фул» і «традішн».

Юнаки товаришують з дитинства, а до спорту прийшли у різний час: Олег Полотняк займається панкратіоном 4 роки, Олег Міщенко – менше 2 років, перейшовши в панкратіон із боксу. Розповідають, змагання були складними. Особливо напруженими були сутички у «грепплінгу». Тим не менш, такі труднощі варті того, адже кожен із них піднявся на п’єдестал як переможець.

Ці юнаки, по суті представляли Черкащину у збірній України. І в змаганнях такого рівня брали участь уперше. Тут, вдома, за Олегів тримали кулаки їхні рідні, друзі, а чи не найбільше вболівав їхній тренер – Сергій Москаленко: «Для мене перемога хлопців на Кубку світу – майже мрія. Чому майже? Тому що є ще вищий рівень змагань – Чемпіонат світу, а отже нам є ще куди рости і до чого прагнути. Але я вірю в них! Вони молодці. Я був впевнений, що юнаки стануть призерами, а вони приємно здивували мене, повернувшись із відзнаками призерів. Їхніми результатами задоволений і тренер збірної міста Києва Алексан Мхітарян. Це дуже тішить мене як тренера. Шкода лише, що я не зміг поїхати з хлопцями. Я б хотів і підтримати їх (можливо б тоді результати у деяких категоріях були б вищі), і побачити їхній тріумф на власні очі».

До слова, панкратіон культивується на Жашківщині з кінця 2013 року. Уже в 2014 році жашківські юні спортсмени взяли участь у перших змаганнях – чемпіонаті Києва. Один із вихованців Сергія Москаленка виборов тоді золото. Як зауважує тренер, змагання – невід’ємна частина підготовки успішного бійця: «Потрібно щонайменше кожні два місяці брати участь у різних турнірах, кубках… Для спортсмена важливо звикнути до атмосфери змагань, вивчити суперників, навчитися опановувати свої емоції, розширювати кругозір – все це колосальний досвід, на який у нас, на жаль нема ресурсів. Цього разу поїздку профінансувала Жашківська міська рада та благодійний фонд «Нова громада». Ми дуже вдячні їм за це.

Зараз ми готуємося до новорічного Чемпіонату, що організовує в Києві спортклуб «Спарта». А взагалі, головною ціллю будь-якого спортсмена є участь у Чемпіонаті світу. Потрапити на нього не так просто. Річ у тім, що панкратіон – один із найпопулярніших видів єдиноборств, а отже на всеукраїнські спортивні заходи з’їжджається дуже велика кількість учасників, з якими потрібно зійтися в поєдинках. У Європі кажуть, якщо ти став чемпіоном України – ти чемпіон світу. Жашків уже встиг заявити про себе на гідному рівні, тож я вірю в успіх своїх вихованців і їхні майбутні перемоги».

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь