A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

У Жашкові запрацював «скальнік» (ФОТО. ВІДЕО)

Дата: 02.12.2018 13:02
Кількість переглядів: 1076

У Дитячо-юнацькому клубі фізичної підготовки запрацювала нова зона для тренування. Цього разу – для юних туристів: віднедавна тут функціонує стіна для скелелазіння, в миру -  «скальнік».

Ідея створення такої зони на базі ДЮКФП виношувалася досить довго – зауважує директор закладу Дмитро Мазур. Передусім тому, що це потребувало суттєвого фінансування. Тим не менш знайшлися охочі посприяти розвитку альпінізму в Жашкові. Зокрема – депутат Жашківської міської ради Микола Цимбал, котрий виділив необхідну суму зі свого депутатського фонду, та генеральний директор іноземного підприємства «Агро-Вільд Україна» Вільд Бертольд Карл Алоїс.

«Висота зони невелика – 3 метри, довжина – 9. Та завдяки тому, що маємо власний міні-скеледром, члени клубу «Блудний Грунь» тепер можуть активно тренуватися взимку в комфортних умовах», - пояснює методист ДЮКФП і наставник юних туристів Сергій Сорокін.

Монтування згаданої зони виконували тренери ДЮКФП (Сергій Сорокін, Сергій Москаленко, Андрій Скавінський, Дмитро Мазур), долучалися до цього процесу і самі «блудні груненята».

«Скальнік» облюбували не лише юні туристи, на сьогодні він один з найпопулярніших тренажерів. Випробувати свої сили у скелелазінні норовить ледь не кожний спортсмен ДЮКФП. І як зауважують  діти і дорослі – не так вже й просто втримати власну вагу, хапаючись кінчикахми пальців за невеличкі зачіпки. Непросто, але азарту від того не меншає!

Дмитро Мазур зауважує – це не кінцевий варіант зони для скелелазіння. Але що саме тут змінюватимуть – зберігає інтригу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь