A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Жашківчани вшанували пам’ять безневинно убитих під час Голодоморів

Дата: 23.11.2018 12:08
Кількість переглядів: 547

Фото без описуБританський журналіст, котрий першим наважився на весь світ розповісти про голод в Україні, писав: «Я ніколи не посмію цього забути... Хліборобів, які в снігу на колінах жебрають шматок хліба».

Перечитуючи спогади тих, кому пощастило вижити в голодні роки, сумнівів не залишається: голодомор був штучним, українців навмисне прирекли на масову гибель. В Жашківському районі тільки в 1932-33 роках померло понад 7 тисяч осіб. І це лише приблизні дані, бо достеменно загиблих не рахували. Тим паче, що демографічною ситуацією ніхто не переймався.

Насильницька колективізація, безпідставне розкуркулення, масові хлібовикачки, репресії –  усі дії влади були спрямовані на геноцид цілого народу. З усіх утисків, які зазнавав український народ, голодомор – найстрашніша, антилюдська розправа.

Голодомор винищував цілі сім’ї, знелюднював села, відбирав розум – змушуючи батьків їсти своїх дітей. Гнітюча, страшна картина постає в уяві. Та ми мусимо пам’ятати такі факти нашої історії – адже це не повинно повторитися.

Сьогодні жашківчани вшанували пам’ять безневинно убитих, принісши квіти, колоски, яблука та запалені лампадки до пам’ятника «Жорна», встановленому у пам’ять жертв Голодомору.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь