A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Підвищення тарифів – вимушена міра, продиктована буквою закону (ФОТО. ВІДЕО)

Дата: 19.11.2018 08:23
Кількість переглядів: 734

Фото без опису15 листопада на черговому засіданні виконавчого комітету Жашківської міської ради визначалася подальша доля тарифів на окремі комунальні послуги. Зокрема, активне обговорення викликало коригування тарифів на теплопостачання.

За розрахунками працівників Жашківського підприємства теплових мереж, ціна на тепло для населення мала б зрости на 24,6%.

Ситуацію прокоментував директор Жашківського ПТМ Володимир Бурлуцький: «Коригування тарифу – не наша примха. Ми діємо відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» та Галузевої  угоди між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Об’єднанням організацій роботодавців «Всеукраїнська конференція роботодавців житлово-комунальної галузі України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2017-2018 роки. Тобто –  відповідно до букви закону».

За період дії чинного тарифу на централізоване опалення, виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, з 8 лютого  2017 року змінилася вартість складових тарифів, зокрема:

- збільшились витрати на оплату праці на 36 %;

- збільшились витрати пов'язані  зі сплатою податків, зборів та інших передбачених законодавством платежів на 36 %.

- збільшилась ціна за спожитий природний газ для населення майже на 23 %, ціна за спожитий природний газ для бюджетних організацій і інших споживачів зменшилась майже на 24%.

 

Члени виконкому наполягли на тому, що варто уникнути такого різкого підвищення тарифу і погодили його коригування  не на 23,5%, а на 16%. Тобто з 1 грудня 2018 року тепло централізованого опалення для населення Жашкова вартуватиме 89,70 грн./м2.

 

Схожа ситуація склалася із тарифами на водопостачання і водовідведення, коригування якого регламентує та ж постанова Кабміну (від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги»). У Жашківському виробничому управлінні житлово-комунального господарства пояснюють: останні зміни в тарифах проводилися 10 червня 2018р., а вже за два тижні зросла вартість його складових:

- витрати на оплату електричної енергії на 3,8%;

- витрати на оплату праці на 4,5%;

- витрати пов'язані  зі сплатою податків, зборів та інших передбачених законодавством платежів на 10,3%.

- витрати  на паливо мастильні матеріали – на 0,6%.

В результаті коригування вартість послуг водопостачання і водовідведення дещо зросте, але це дозволить уникнути непопулярних заходів – наголосив начальник Жашківського ВУЖКГ Микола Муштаєв: «Для нас підвищення тарифу теж – вимушена міра: ми майже півроку працюємо в збиток. Якщо ми не матимем можливості платити по рахунках, сплачувати податки, то змушені будемо звертатися до виконавчого комітету з проханням прийняти рішення подавати воду погодинно – щоб хоч якось зекономити…».

Отож, рішенням виконавчого комітету Жашківської міської ради погоджено коригування тарифу на водопостачання і водовідведення, відповідно до якого вартість 1 м3   води для населення зросла на 4,5%  (на 64 коп.),  для жителів багатоквартирних будинків – на 4,8% (на 78 коп.), а на водовідведення – на 6% ( тобто на1грн. 22 коп).

Роботу виконкому підсумував міський голова Ігор Цибровський: «Ми в своїй роботі намагаємося знайти раціональне рішення: тобто щоб тарифи не стали тягарем для споживачів, і щоб забезпечити нормальне функціонування наших комунальних підприємств. Разом з тим – наша робота прозора, ми відкриті до діалогу, готові примати пропозиції та сподіваємося на розуміння жашківчан».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь