A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

14 жовтня у Жашкові (ФОТО. ВІДЕО)

Дата: 18.10.2018 09:44
Кількість переглядів: 1556

День захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського Козацтва та День міста Жашків. 14 жовтня жашківчани відзначали кілька свят одночасно.

Святкові заходи стартували урочистою ходою та покладанням квітів до пам'ятників. Участь у масштабному дійстві виявили бажання взяти ветерани російсько-української війни, воїни-інтернаціоналісти, прикордонники, представники влади ОТГ і району, трудових колективів, підприємств, установ, навчальних закладів, жителі та гості Жашкова. Супроводжував колону запрошений з нагоди свята духовий оркестр Уманського музичного училища ім.Порфира Демуцького, музика якого додавала особливого піднесення.

Офіційна частина свята відбулась на Соборній площі і розпочалася зі спільної молитви. Присутні на заході молилися разом із членом єпархіального управління, настоятелем парафії Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ КП, священником Юрієм Пришлюком, котрий знайшов для цієї миті зворушливі слова, зокрема й про Україну та її захисників: «Помолимось за спокій спочилих душ рабів Божих – героїв України, які віддали життя своє за волю й незалежність нашої держави, імена яких Тобі, Господи, відомі.»

Зі сцени цього дня лунало багато вітань на адресу присутніх від народного депутата України Валентина Ничипоренка, голови Жашківської районної державної адміністрації Сергія Бойка, заступника голови Жашківської районної ради Людмили Мазур, депутата Жашківської міської ради Сергія Вусика, голови Соколівської об’єднаної територіальної громади Олександра Міщенка, заступника директора ПОП «Соколівка» Олександра Косенюка, почесного громадянина Жашкова Івана Сухого та Андрія Павлика, котрий виступив від імені голів міської ради попередніх скликань. Взяв участь у святкуваннях нашого міста Депутат Черкаської обласної ради, голова бюджетної комісії Юрій Теренкін.

Звернувся до земляків із промовою й очільник Жашківської міської об’єднаної громади Ігор Цибровський: «Сьогодні ми святкуємо чергову – 382-у – річницю нашого міста. За ці майже чотири століття багато позитивних і негативних моментів закарбовано історією. Але, незважаючи на будь-які негаразди, наше місто сьогодні живе і розвивається. І насамперед завдяки тому, що його населяють надзвичайно талановиті люди. Ви наповнюєте наше місто життям, подіями, досягненнями і колоритом.

І започаткований День міста був саме для того, щоб вшанувати людей, котрі тут народилися, жили чи живуть, і своєю працею, творчістю, ініціативами покращують його.

Шановні жашківчани! Кожен з вас є частиною цього міста. А отже, це свято ваше. Зокрема і наших захисників та людей козацького духу, котрих ми теж сьогодні вшановуємо. Тож я щиро вітаю вас з Днем міста! Бажаю подальшого розвитку і процвітання!»

Традиційно в День міста цінними подарунками відзначають дітей, котрі цьогоріч мали особливі досягнення і прославили ними рідне місто. Зокрема, від народного депутата України – Валентина Ничипоренка подарунки отримали Олег Полотняк (учень Жашківського загального закладу середньої освіти №3 І-ІІІ ступенів ім. Ляшенка 11 клас, збірник України з панкратіону, срібний призер Кубка Світу м.Будапешт, призер України) та  Вікторія Струсь (вихованка Будинку дитячої та юнацької творчості, переможиця обласного конкурсу “Мистецький дивокрай Черкащини - 2018” – керівник Лідія Чеботар), від депутата Жашківської міської ради Сергія Вусика – Богдан Вакуленко (учень Жашківської дитячої музичної школи по класу баян, переможець 2-х Міжнародних та 4-х Всеукраїнських конкурсів – викладачі: Тетяна Соловйова та Алла Немна), від міського голови Ігоря Цибровського – Каміла Петриченко (вихованка Будинку дитячої та юнацької творчості, переможиця Всеукраїнського конкурсу декоративно-ужиткового мистецтва. Номінація – “М’яка іграшка” – керівник Людмила Шевчук).

З нагоди свята було підготовлено концертну програму за участі жіночого вокального колективу «Мрія» Жашківського міського будинку культури (кер.Володимир Гребенюк), Заслуженого працівника культури України, композитора і музиканта Володимира Гребенюка, дуету МБК «Лада», танцювальних колективів МБК «Зорепад» та «Світанок», вокальних виконавців Жашківської дитячої музичної школи, хореографічного колективу «Онікс» (кер.А.Горобець), народного хореографічного колективу «Едем» (керівники Вікторія Бакуменко та Богдан Компан), вихованці вокального гуртка «Bel Canto» (керівник Ярослав Якобчук) БДЮТ Жашківської міської ради. Кожен доклав великих зусиль, аби свято було яскравим та атмосферним.

Почесні гості заходу теж презентували присутнім художні номери. Зокрема, від імені жителів сіл Вільшанка, Марійка, Литвинівка й Скибин, що входять до Жашківської ОТГ, ансамбль «Горлиця» Марійкавського сільського клубу дарували пісні. Хореографічний номер, як презент від Соколівської об’єднаної громади, демонстрували вихованці Соколівського опорного закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів. В дарунок від Соколівської громади міський голова Ігор Цибровський отримав в дарунок вишиту картину та ікону.

Цього дня також для юних жашківчан відділом культури Жашківської міської ради спільно з арт-студією «BYTONE» було організовано майстер-клас. В ході цього творчого проекту діти не просто освоювали популярну на сьогодні техніку string-art, а й створили панно з польовими квітами – своєрідний подарунок місту-імениннику. Планується, панно використовуватиметься для імпровізованих сцен, виставок тощо.

Кульмінацією святкового концерту стали виступи запрошених дуету «АNNA-MARIA» та гурту «GONTA». Живий звук, експресивне виконання, чудовий репертуар – концерт дарував позитивні емоції учасникам свята.

Оргкомітет Жашківської міської ради дякує всім, хто взяв участь в організації свята і допоміг зробити його багатогранним та яскравим.

БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ:

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь