A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

До відома роботодавців

Дата: 24.09.2018 21:38
Кількість переглядів: 566

 Фото без опису   Жашківське відділення  Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування  України  у Черкаській області доводить до відома оботодавців.                                   
Відповідно  до  Порядку   проведення медичних оглядів працівників певних категорій Затвердженого  Наказ Міністерства охорони здоров'я України 21.05.2007  N 246                                      Зареєстровано в Міністерстві  юстиції України 23 липня 2007 р. за N 846/14113 юридичні, фізичні особи незалежно від форми власності, у тому числі-підприємці, які використовують найману працю (роботодавці), а також особи, які забезпечують себе роботою самостійно (п. 1.2 п. 1 Порядку № 246) повинні  проходити медичні огляди.

На обов’язковий медогляд роботодавцеві потрібно направити:

1. всіх працівників   при прийомі на роботу (попередній медогляд);

2. працівників, зайнятих на важких  роботах;

3. працівників, зайнятих  на  роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці;

4. працівників, зайнятих на роботі, де існує потреба в  професійному доборі ;

5. осіб віком до 21року.

ПАМЯТКА РОБОТОДАВЦЮ

Крок 1. Призначити відповідальну особу за організацію проведення  медогляду на підприємстві.

Крок 2. Надати  заявку до підрозділу з питань гігієни праці територіального управління  Державної служби України з питань  праці  ( далі –ТУ Держпраці) на складання Акта визначення категорій працівників, які  підлягають попередньому (періодичним)  медичному огляду (далі –Акт).  Акт повинен бути складений до 1 грудня.

Крок 3 . На підставі Акту  протягом місяця  скласти у чотирьох примірниках поіменні списки працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам (далі –Список) та узгодити їх у підрозділі з питань гігієни праці ТУ Держпраці.

Крок 4 . Один примірник списку залишається на підприємстві,  другий надсилається до закладу охорони здоров’я ( далі ЗОЗ) , третій  - до   підрозділу з питань гігієни праці ТУ Держпраці, четвертий – до відділення  робочого органу   виконавчої  дирекції Фонду  соціального страхування  України ( м.Жашків,  вул..Миру, б.2 або м.Христинівка, вул.,Урицького, б.44)

Крок 5. Для  проведення попереднього (періодичних)  медичного огляду огляду   працівників   необхідно укласти або вчасно поновити договір з ЗОЗ.

Крок  6.  Передбачити кошти  для забезпечення організації  проведення медичних  оглядів і відобразити ці витрати в бюджеті підприємства на рік.

Крок 7.  Працівники, для яких є обов’язковим первинний і  періодичний профілактичні  наркологічні    або психіатричні огляди,  повинні їх пройти до початку медичного огляду і надати Комісії з проведення медичних оглядів ( далі –Комісія) довідку   про їх проходження.

Крок 8. Проходження медичного огляду працівниками. Комісією видається  працівнику медична довідка про проходження попереднього ( періодичного ) медичного  огляду.

Крок 9.  Відсторонити від роботи  працівників, які не пройшли в установлений термін медичний огляд, тане допускати до роботи працівників, яким за медичним висновком така робота протипоказана за станом здоров’я.

Крок 10. За результатами  періодичного медичного огляду Комісія, протягом місяця, оформлює Заключний акт за результатами  періодичного медичного огляду ( далі - Заключний акт).

Крок 11. Забезпечити проведення оздоровчих заходів вказаних в Заключному  акті у повному обсязі та усунути  причини, що призводять  до професійних  захворювань (отруєнь).

Страховий експерт з охорони праці Жашківського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області Добротворська К.В.  тел.098 2797711


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь