A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

У ДЮКФП День фізкультури і спорту відзначили шаховим турніром

Дата: 11.09.2018 00:00
Кількість переглядів: 708

Фото без описуМенше року на базі Жашківського дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки, що розміщується в  Жашківській спеціалізованій школі №1, працює секція із шахів (кер.Сергій Дробот). На сьогодні охочих вчитися грати в шахи налічується більше 100 осіб. Юні шахісти випробовують свої сили у змаганнях різного рівня.

7 вересня керівник секції Сергій Дробот спільно із директором ДЮКФП Дмитром Мазуром, директором Жашківської спеціалізованої школи №1 Олександром Ярошом  та спеціалістом з фізичної культури та спорту  відділу культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради Костянтином Фото без описуЗволінським організували шаховий турнір з нагоди Дня фізкультури і спорту. Гуртківці завзято демонстрували високий рівень підготовки.

Побажав успіху дітям запрошений на ткрнір міський голова Ігор Цибровський: «Щиро хочу, щоб кожен відчув себе сьогодні переможцем. Змагання завжди важливі для спортсмена, важливі практика, тренування і гідний суперник. Зичу вам такого цінного досвіду. Бажаю всім успіху!»

Фото без опису32 гуртківця змагалися за звання кращого. Втім спортивні поєдинки проходили і поза рамками турніру: залюбки грали із школярами й дорослі - гості змагань. Серед них – начальник відділу освіти Жашківської міської ради Валентина Савицька, котра зійшлася у шаховому протиборстві із юним шахістом Богданом. Від гри Валентина Миколаївна була ще довго під враженнями: «Такий маленький хлопчик, а мені не поступається. Яке прагнення до перемоги, яка наполегливість! Дуже важливо для саморозвитку мати Фото без описубажання займатися таким видом спорту і бажання досягати мети!»

Став учасником спортивної події і депутат Жашківської міської ради, любитель шахового спорту Віктор Гуменюк: «Я задоволений, що в Жашкові відкрилася така секція, де діти вчаться мислити, аналізувати. Я у свій час активно грав у шахи, а зараз нема вільної хвилини, та і суперника важко знайти. Але сьогодні спостерігав за грою школярів і зрозумів, що тут можна знайти гідного суперника – потенціал у цих дітей відмінний».

Фото без описуПро вплив шахів на свій розвиток по-дорослому розмірковує шестикласниця Даша Маценко: «Як тільки гурток відкрився, я одразу записалася. Це весело і цікаво – спробувати щось нове. До того ж, шахи розвивають математичні здібності і пам’ять. І відколи я займаюся в Сергія Петровича, мені легше запам’ятовувати тексти, робити обчислення.  Він зрозуміло пояснює, завжди підказує, де я допустила помилку. Мені подобається грати в шахи».

З гордістю спостерігає за грою одного з учасників Катя Рогоза: «У мене тут старший син займається. Дуже цим задоволена. А  головне те, що він отримує задоволення від занять. Я бачу, що дитина стала більш уважна, усидлива, йому легше сконцентрувати увагу. В нас часто влаштовуються і домашні турніри – дуже полюбляють грати дідусь і прадідусь, то синові є в кого вчитися».

Фото без описуПідсумував хід змагань тренер ДЮКФП Сергій Дробот: «Ми ризикнули сьогодні в одному турнірі задіяти гуртківців різного віку і рівня підготовки. Це спонукатиме тих, хто займається нещодавно, розвиватися, вчитися. Тим паче, що молодші діти у нас мають кращі результати, ніж старші – очевидно, вони більш активно освоюють інформацію. До того ж, саме наймолодші школярі першими проявили інтерес до нашої секціїі раніше почали освоювати цей спорт. Головне - давати можливість дітям брати участь у подібних заходах, щоб вони вчилися контролювати хвилювання, швидко вивчати манеру гри противника, наполегливо працювали над собою. Власне, тому і організовуємо подабні турніри».

Фото без описуВ ході чотирьох турів азартної гри були визначені переможці шахового турніру:

Зазальне перше місце та перше серед дівчат посіла Дробот Кіра, другу сходинку – Катя Мазур, бронзу взяла – Аня Парфенюк. Перше місце серед юнаків – Тимур Полад, друге - Роман Величко, третє - Максим Бурлуцький.

Переможці були відзначені грамотами та призами.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь