A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Одне з найпатріотичніших свят

Дата: 28.08.2018 08:48
Кількість переглядів: 797

23 та 24 серпня з нагоди Дня Державного прапора та Дня Незалежності України у Жашкові проведено ряд заходів районного рівня. В урочистостях разом із представниками районної влади взяв участь і міський голова Ігор Цибровський. На головній сцені району очільник ОТГ вручив відзнаки військовослужбовцям військової частини А1606, котрі брали участь в операції об’єднаних сил та були відряджені до сухопутних військ в період з 8.08.2017 по 21.08.18. Та звернувся до присутніх в залі із вітальним словом:

«Чергова річниця здобуття Незалежності спонукає знову підбивати підсумки, аналізувати пройдений шлях від моменту ухвалення Акту проголошення незалежності України, підраховувати здобутки або й втрати. Що нам дала незалежність? Для чого вона українцям? Чи не з нею, часом, пов’язані криза та всі негативні соціально-політичні події в нашій країні?

Як на мене, робити якісь висновки зарано. І ось чому.

Творення української державності бере відлік ще щонайменше від Кия, Щека і Хорива. Непростий процес розбудови державності неможливо втиснути в два-три десятки років. Це тисячолітня історія, виснажливий шлях самоусвідомлення нашого народу. Більше того – нам потрібно ще чимало часу, щоб здобути незалежність.

Адже незалежність – це не панацея в соціально-політичному сенсі. Ніхто не казав, що як тільки станем самостійними, нам сипатиметься манна з неба. Це можливість зробити життя свого народу кращим, реалізувати право на самовираження. А для цього, в свою чергу, потрібне громадянське, свідоме, непасивне суспільство. Незалежність треба не лише вибороти, але й утримати та розумно реалізовувати. Перефразовуючи відомий вислів, - кожен народ має ту країну, яку здатний збудувати.

Тому сьогодні хочу побажати нам, дорогі мої земляки, аби ми були гідні прадавніх традицій державотворення, предків, котрі крок за кроком наближали нас до самостійності. Нехай цей день додасть нам наснаги творити і сили духу перемагати – в ім’я процвітання нашої Батьківщини».

Після урочистостей 24 серпня на Соборній площі відбулися святкові заходи, організовані відділом культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради: зокрема, вітальна програма, що транслювалася у радіоефірі, хендмейд-ярмарка та концерт.

У ярмарці взяли участь майстри і мисткині, котрі представили свої рукотвори. Тож жашківчани і гості міста мали можливість придбати картини, сюжети яких вишиті стрічками чи зроблені з риб’ячих кісток, прикраси із найрізноманітніших матеріалів, вироби із газет, мило ручної роботи, в’язані іграшки та аксесуари, авторське печиво тощо.

Неабиякий рівень творчої майстерності демонстрували цього дня і аматори сцени. Позитивний настрій глядачам дарували вихованці й педагоги Будинку дитячої та юнацької творчості, Жашківської дитячої музичної школи, учасники художньої самодіяльності Жашківського міського будинку культури та ВІА «Джерела».

Одне з найпатріотичніших свят завершилося, традиційно, спортивними змаганнями: на стадіоні ім. Гагаріна відбувся фінал кубку Жашківської громади до Дня Незалежності України. В запеклій боротьбі з ФК "Кривчунка" перемогу святкували футболісти збірної Жашківської громади ФСК "Жашків" з рахунком 3:0.  

 

БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ: 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь