A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Івана Купала

Дата: 10.07.2018 13:39
Кількість переглядів: 1043

У Жашківській громаді народні традиції шанують не тільки за історичний дух обрядовості, котра передається від поколінь до поколінь, а й за те, що вони гуртують людей у позитивних враженнях.

Жителі та гості Жашкова взяли участь у заході під назвою «Купальська феєрія». Святкували традиційно на березі мальовничого ставу, що в мікрорайоні Цукрозавод. Аматори сцени міського будинку культури підготували театралізоване дійство, обрамлене художніми номерами. Участь у святі брав народний хореографічний колектив «Едем» БДЮТ. Залюбки присутні брали участь у Купальській лотереї. За старовинними звичаями, тут пускали вінки на воду та запалювали купальське вогнище.

В селах Івана Купала завжди святкують з особливою, притаманною кожній місцевості, родзинкою. Зокрема у Вільшанці свято видалось затишним та колоритним. Погода скоригувала плани на купальський вечір, влаштувавши перебої з електропостачанням. Тим не менш, народні пісні, виконані акапельно, та частування під покровом літньої ночі – тільки додали душевності. А наступного дня публіка залюбки зібралася вдруге, щоб побачити святковий концерт.

У Скибині найстарші та наймолодші учасники свята порадували односельців і численних гостей із міста й сусідніх сіл захопливими купальськими дійствами та насиченою концертною програмою. Були конкурси на кмітливість, змагання на силу і спритність, дефіле в купальських віночках. Організатори подбали про подарунки за підтримки спонсорів та частування.

Доклали зусиль до створення позитивного настрою і на народних гуляннях в Литвинівці. Глядачів потішили піснями у виконанні жіночого вокального ансамблю «Калинонька» та солістів місцевого будинку культури. Вечір був приправлений гумором, в центрі святкування були водяний, русалки та Марена.

Відтак, під патронатом відділу культури, молодіжної політики, спорту та туризму і завдяки підтримці Жашківської міської ради зустріч одного з найяскравіших літніх свят було організовано майже в кожному куточку Жашківської ОТГ – задля розвитку художньої самодіяльності, збереження українських традицій та духовного єднання громади.

БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь