A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Успіх місцевого самоврядування має конвертуватися у покращення якості життя громадян, - Прем’єр-міністр Володимир Гройсман

Дата: 22.06.2018 15:14
Кількість переглядів: 478

Розробка стратегій розвитку регіонів, які враховували б фундаментальні напрямки реформ в країні і найкращі практики управління територіями, є важливим елементом загального бачення розвитку держави, формує порядок денний діалогу центральної влади та органів місцевого самоврядування, а також відповідає двом складним цілям – створення середовища для економічного росту та правильного конвертування напрацювань економіки в життя людей. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час виступу на ХІV Українському муніципальному форумі.

«Наявність стратегій, де ми знаходимося, куди йдемо і який хочемо отримати результат – це важливий елемент нашої співпраці, - сказав Володимир Гройсман. - Багато років місцеве самоврядування потерпало від нестачі повноважень і ресурсів. Але якщо проаналізуємо ситуацію з 2006 по 2018 рік, побачимо колосальний прогрес з точки зору можливостей і ресурсів місцевого самоврядування. Це дає нові завдання і відповідальність».

Глава Уряду наголосив, що сьогодні в Україні склалася непогана динаміка зростання місцевих бюджетів і при цьому є баланс між державним і місцевими бюджетами. Саме тому час говорити про те, як примножити наявні ресурси, ефективно використати фінансові інструменти, створити привабливий інвестиційний клімат для чесного бізнесу, який створює легальні підприємства і робочі місця. «Завдання – розвивати місцеву економіку і давати можливість людям залишатися вдома і мати якісну роботу і якісне середовище для власного життя», - сказав Прем’єр-міністр.

На його думку, ключові речі, які очікують люди від влади, передусім влади на місцях, - якісна освіта, медицина, інфраструктура, енергоефективність, розвиток культури. «Все те, що стосується інтересів людини, має бути побудоване вашими руками. Тож стратегії розвитку мають бути побудовані не штучно, а інклюзивно - з точки зору участі громади», - додав Глава Уряду.

Він нагадав, що Україна входить у період виборів, в тому числі на місцевому рівні. «Хотів би, аби кожен вийшов з результатом і отримав мандат на новий термін. Якщо люди працюють декілька термінів, вони можуть забезпечити сталість та ефективність в своїй роботі, - зазначив Володимир Гройсман. - Ми є носіями нашого управлінського досвіду. Маємо цікаві практики управління громадами. І тут максимальне створення інструментів діалогу з громадою має надзвичайно важливе значення».

Прем’єр-міністр запевнив, що за 3-5 років держава має всі шанси побудувати міцну економіку з розвинутою інфраструктурою. І зробити це можна у прямому діалозі між центральною і місцевою владою. «Прем’єр Гройсман є непохитним прихильником місцевого самоврядування. І наш успіх має конвертуватися в якість життя громадян», - відзначив Глава Уряду.

                                        (Джерело: https://www.auc.org.ua/novyna/uspih-miscevogo-samovryaduvannya-maye-konvertuvatysya-u-pokrashchennya-yakosti-zhyttya)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь