A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

У Жашківській ОТГ борються із незадекларованими працею і доходами

Дата: 08.06.2018 11:30
Кількість переглядів: 1174

Як повідомлялося раніше на офіційному веб-сайті Жашківської міської ради, у громадсько-політичній газеті «Жашківщина» (№31-32 від 20 квітня 2018 року) та в ефірі ТРК «Жасмін» (в ефірах в період із 23 квітня по 19 травня), Жашківська  міська рада попередила про здійснення перевірок з метою виявлення  роботодавців, підприємців, працівників, котрі працюють «в тіні».

З 15 травня розпочала свою роботу робоча група з питань дотримання вимог законодавства України про працю та легалізацію трудових відносин з найманими працівниками. До складу робочої групи увійшли: представники апарату виконавчого комітету та депутатського корпусу Жашківської міської ради, Жашківського відділення Уманської об’єднаної державної податкової інспекції, державний інспектор з праці відділу юридичного забезпечення апарату виконавчого комітету Жашківської міської ради.

Уже проведено три рейди, в ході яких перевірялися крамниці, магазини, перукарні та Жашківський центральний ринок. Наразі виявлено 23 порушення: 10 неоформлених працівників та 13 осіб, які здійснювали свою господарську діяльність без державної реєстрації. Представники робочої групи вручили суб’єктам господарської діяльності пам’ятки про штрафні санкції у разі порушення податкового законодавства та норм закону про працю. А також надано можливість у 10-денний термін легалізувати свою діяльність і трудові відносини.

Інспекційні відвідування продовжуватимуться й надалі. І Жашківська міська рада просить жителів громади із розумінням, неупереджено поставитися до таких заходів. Життєдіяльність і розвиток громади залежить від наповнення бюджету, а отже і від добросовісної сплати місцевих податків і зборів, які Жашківська міська рада останні кілька років не збільшувала – аби не обтяжувати ними населення у час економічної скрути.

Подолання незадекларованих доходів і праці є надією на покращення фінансового та економічного добробуту об’єднаної громади, бюджет якої, власне, і поповнюється відповідними податками і зборами. Без коштів у казні ОТГ не можливе проведення робіт із благоустрою, функціонування закладів освіти й культури, надання якісних послуг водопостачання і водовідведення тощо.

Ми всі є жителями однієї громади, і розбудова ОТГ залежить від кожного з нас.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь