A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Фонд земель Жашківської ОТГ поповнився більш ніж 1 000 га

Дата: 08.06.2018 08:09
Кількість переглядів: 1158

Фото без опису6 червня Головним управлінням Держгеокадастру у Черкаській області передано землі державної власності сільськогосподарського призначення в комунальну власність об’єднаним територіальним громадам.

Із 12 ОТГ Черкаської області Жашківська та Ротмистрівська громади отримали землі позачергово.

До фонду земель Жашківської ОТГ увійшли 1 238,7869 га, зокрема землі резерву і запасу, землі сільгосппризначення для виробництва продукції, для ведення фермерського господарства, для індивідуального садівництва та інші.

В цей день документи прийому-передачі земель підписували очільники громад в кожній області України – загалом 199 ОТГ. Папери на 138 земельних ділянки міський голова Ігор Цибровський отримав у Києві  під час урочистого загальноукраїнського заходу, на якому були присутні Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман і перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

Нагадаємо: землі державного призначення у 2013 році перейшли у розпорядження обласних органів Держгеокадастру. Це провокувало численні конфлікти між землекористувачами, котрим надано в оренду землі державної власності, та громадами.

Передача земель у розпорядження громад дозволить, як передбачається, уникнути подібних конфліктів. Жашківська міська рада стає власником даних земель, і, відповідно до українського законодавства, набуває право користуватися, розпоряджатися і володіти ними.

Наразі проводиться реєстрація переданих земельних ділянок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь