A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Депутати заговорили про доцільність існування підприємства тепломереж

Дата: 07.05.2018 14:43
Кількість переглядів: 604

Фото без опису

Фото без описуНа шостій сесії Жашківської міської ради 25 квітня чи не найбільше часу депутати присвятили обговоренню роботи Жашківського підприємства теплових мереж. Заслухавши звіт директора ПТМ Володимира Бурлуцького, представники депутатського корпусу міськради та запрошений на засідання депутат Черкаської обласної ради Віктор Вусик порушували питання, що стосувалися тарифів на теплопостачання, прибутковості установи, перспективи розвитку підприємства.Фото без опису

Як зауважує керівник ПТМ, наразі комунальне підприємсвто є прибутковим. Але послуги надає лише 20% населення (опалює лише 157 квартир із більш ніж 800). Відповідно, тарифи на теплопостачання зависокі, як визнає Володимир Бурлуцький – найвищі в Черкаській області. Ростуть ставки на оплату послуг з централізованого опалення через підвищення мінімальної заробітної плати, ціни на газ та енергоносії загалом. Усе це спричиняє ріст тарифів на теплопостачання, які в здебільшого є непосильними для населення.

Більшість жашківчан уже давно відмовилися від централізованого опалення і віддали перевагу більш економному –  індивідуальному, хоча легалізувати власні газові котли їм не дозволяє закон. Власне, втрата великої кількості споживачів ПТМ теж спричиняє підвищення тарифів. Та оскільки процес із індивідуальним опаленням незворотний, міський голова Ігор Цибровський  запропонував депутатам обдумати можливість виділення коштів на проведення гідравлічних робіт у багатоквартирних будинках. Це дозволить реконструювати газову систему, допомогти населенню легалізувати індивідуальне опалення та встановити власні котли тим, хто цього ще не зробив, але має бажання.

Фото без описуУже 26 квітня депутати, члени виконавчого комітету, керівникіи підрозділів апарату виконкому Жашківської міської ради зустрілися на робочій нараді для більш предметного обговорення подальшої роботи ПТМ та його співпраці із споживачами. В результаті було створено комісію по припиненню діяльності Жашківського підприємства теплових мереж та вивчення питання індивідуального опалення і встановлення індивідуальних опалювальних котлів.

Фото без описуНаразі членами згаданої комісії проводяться зустрічі із користувачами послуг ПТМ серед жителів багатоквартирних будинків. Отже, те, в який спосіб обігріватимуть жашківчани свої житла взимку та наскільки це буде економніше, багато в чому залежить від самоорганізації та ініціативності населення. Тому Жашківська міська рада просить жителів міста брати активну участь у подібних зустрічах, аби була можливість достеменно вивчити ситуацію та побажання містян, а відтак – діяти в інтересах громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь