A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Чорнобильська трагедія. Виховувати молодь потрібно на прикладах героїв, котрі поміж нас

Дата: 26.04.2018 13:18
Кількість переглядів: 691

Фото без описуПереіменування однієї з вулиць міста на Героїв Чорнобиля з нагоди 30-ої річниці аварії на ЧАЕС, вклад у ліквідацію наслідків трагедії пожежника Івана Павлюка, медиків-чорнобильців Володимира Дитинюка та Сергія Цимбала (котрий також взяв участь в АТО), водіїв, міліціонерів, будівельників, зв’язківців нашого району, котрі взяли безпосередню участь у приборкуванні розбурханого атома… Про це та багато іншого учні 9-11 класів Жашківської спеціалізованої школи №1 дізналися від ліквідатора І категорії, голови районної організації Всеукраїнської організації «Союз Чорнобиль України», депутата Жашківської міської ради VІІІ скликання Олега Горбаня. Його на шкільну лінійку, приурочену до річниці Чорнобильської трагедії, запросила організатор заходу, класний керівник 9 класу Любов Горбань.

За словами представника громади, на території Жашківської міської ОТГ станом на 1.04.2018 проживає 214 ліквідаторів аварії на ЧАЕС різних категорій (м.Жашків – 197 осіб, с.Скибин – 11, с.Литвинівка – 4, с.Вільшанка – 1, с.Марійка - 1), з них ліквідаторів категорії інваліди – 71, вдів (вдівців) ліквідаторів 29. Усі вони потребують сьогодні підтримки. Осторонь проблем і потреб «чорнобильців» не залишається міська рада та виконавчий комітет, допомогу надають благодійні фонди, депутат черкаської обласної ради Віктор Погорілий, народний депутат України Валентин Ничипоренко тощо.

Сам Олег Горбань вважає, що постчорнобильську молодь слід виховувати на прикладах тих, хто героїчно боровся з наслідками техногенної катастрофи, І ці герої -  серед нас. Окрім того слова "екологія" і "відповідальність" не повинні бути для юнаків і дівчат чимось суто теоретичним, адже на кону  - майбутнє низки поколінь.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь