A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

В окремих навчальних закладах Жашківської ОТГ перевірили стан протипожежної безпеки

Дата: 15.04.2018 15:01
Кількість переглядів: 622

Фото без опису

У зв’язку із трагічними подіями у торгово-розважальному центрі в Кемерово, міський голова Ігор Цибровський ініціював у навчальних закладах ОТГ перевірки, що мають на меті виявлення якості протипожежного захисту в установах.

Днями очільник громади, разом із представниками відділу освіти Жашківської міської ради та Жашківського районного сектору Управління ДСНС України в Черкаській області завітали до закладу дошкільної освіти №4. Гостями було змодельовано ситуацію, відповідно до якої за сигналом «пожежа!» діти однієї з груп мали б оперативно покинути приміщення.

          Фото без опису     Фото без опису

Напередодні з метою навчання правилам безпечної поведінки, серед працівників, вихованців та учнів закладів освіти Жашківської ОТГ було проведено роз’яснювальну роботу та інструктаж – як діяти при пожежах.

Як відзначив Ігор Цибровський, завдяки практичним заняттям і тренінгам виявлено, що в діях педагогічного колективу ще багато неузгодженості та неорганізованості. Це, на його думку, виправлять лише регулярні тренування. А відтак – потрібно проводити такі навчальні тривоги якомога частіше.

          Фото без опису     Фото без опису

Ігор Цибровський – очільник Жашківської міської ОТГ
«Я маю на меті відвідати кожен навчальний заклад ОТГ, де без попередження буде підніматися навчальна тривога. Треба дії при пожежах відпрацювати до автоматизму, діти тоді до таких заходів звикнуть, не лякатимуться. А персонал змінить стратегію евакуації, бо, як було виявлено, дорогоцінний час для порятунку дітей витрачається на одягання, діти не відводяться на безпечну відстань від «палаючого» приміщення… А ми ризикуємо найдорожчим – здоров’ям і життям наших дітей. Тільки уявіть: достатньо 2-3 вдихи диму – і людина втрачає свідомість. Безпека наших дітей – головне».

 

          Фото без опису     Фото без опису

Питання протипожежної безпеки закладів соцсфери назріла давно. Установи не оснащені елементарними звуковими системами оповіщення про пожежу, далеко не всі навчальні заклади мають достатню кількість вогнегасників, або ж більшість таких засобів тривалий час не обслуговувалися.   

Валерій Гацанюк - капітан служби цивільного захисту Жашківського районного сектору У ДСНС України у Черкаській області.
 «До закладів освіти з боку очільника громади та фахівців підрозділу ДСНС підвищена увага не випадкова. Перевірки пожежного стану проводимо відповідно до плану. А у зв’язку з подіями восени, коли згорів табір «Вікторія», та нещодавніми в Кемерово – такі заходи проводяться в посиленому режимі. Проблем дуже багато, і потрібні дуже великі кошти, щоб їх усунути. Про системи  сповіщення, які реагують на появу диму чи полум’я, навіть непомітні для очей людини – залишається тільки мріяти. Вогнегасники довгі роки не проходили техобслуговування. Але навіть при наявності і доступності усіх необхідних засобів протипожежної безпеки потрібні чітко відпрацьовані плани евакуації і організовані дії при пожежах. Тому подібні навчальні практичні заходи серед учасників навчального процесу повинні бути на постійній основі».
 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь