A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

У Жашкові проводиться вирізка аварійних дерев та санітарна обрізка зелених насаджень

Дата: 03.04.2018 09:46
Кількість переглядів: 877

         Фото без опису

Буревій 1 квітня повалив у Жашкові на вулиці Заводській біля технічного ставу колишнього цукрового заводу вербу, яка, в свою чергу, знесла три електроопори, знеструмивши дві вулиці. Того ж дня силами комунальної служби ліквідували, а вже наступного дня, 2 квітня, вирішили не відновлювати лінію електропередач, поки не зріжуть усі дерева – щоб попередити подібні падіння в майбутньому, як прокоментував ситуацію міський голова Ігор Цибровський.

 

Фото без опису «В нас у місті дуже занедбане зелене господарство. Особливо це стосується дерев, віком понад 40-60 років. Вони створюють небезпеку. Приміром, такі дерева, як верба, тополя – швидко всередині трухлявіють, і в негоду часто падають. Що і сталося учора», - пояснив Ігор Андрійович.

 

 

Фото без описуЦе вже не перший випадок падіння дерева на цій ділянці. Тут уже розпочинали роботи із вирізання аварійних дерев, але за браком часу виконати завдання в повному обсязі не встигли. Складність полягала і в тому, що потрібно було місцевих жителів залишити на певний час без електроенергії, щоб вирізати усі дерева. А оскільки лінію електропередач було пошкоджено стихією, комунальники вирішили скористатися моментом і ліквідувати всі аварійні дерева.

«У нас великий список подібних дерев, - зауважує очільник громади. –  Ми ліквідовували такі насадження в першу чергу біля навчальних закладів. Але, зрозуміло, зараз, зосередили увагу на цій ділянці.

Фото без опису

Тут ми виконуємо силами житлово-комунального господарства. Але біля цієї водойми нашими АТО-вцями створюється свого роду реабілітаційний центр. А відтак територія доглядається. Як бачимо, берег  впорядкований, уже збудований дитячий майданчик, об лаштована зона для відпочинку. АТО-вці вони погодилися нам допомогти, за що ми вдячні, адже зволікати ніколи – потрібно відновити електропостачання.

 

 

Фото без описуПопередити такі прикрі випадки можна завдяки санітарній очистці насаджень. Майже два роки тому ми зайнялися санітарною очисткою дерев у місті. Серйозно підійшли до цього питання. Зокрема почали виконувати роботи в центральній частині міста, біля Меморіалу Слави. Багато непорозумінь виникало, багато хто з жителів міста взагалі ставив під сумнів наші дії. Але ми, обрізаючи дерева, в першу чергу виходили із міркувань безпеки. В тій зеленій зоні відпочиває багато людей, їхніми життями і здоров’ям  ризикувати  нерозумно.

 

Фото без описуПерш ніж почати обрізку дерев, ми порадилися із спеціалістами і вони запевнили, що насадження відновляться. Сьогодні ми бачимо, що дерева справді відновлюються, утворюють крону. А тому будемо планувати продовження санітарної чистки дерев.

Планується і подальше озеленення міста. Буквально на днях ми задіємо фахівців із лісового господарства, об’їдемо місця, що потребують нових насаджень – таких, які створюватимуть затишок у місті, і за якими легко буде доглядати».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь