A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Пишаюся тим, що мав змогу творити для людей блага

Дата: 31.03.2018 11:59
Кількість переглядів: 743

     Фото без опису

30 березня своє 80-річчя зустрів один із жителів села Скибин, котрий користується особливим авторитетом серед сельчан – Петро Васильович Оверчук. Цього дня до ювіляра з вітаннями і подарунками завітали очільник Жашківської міської об’єднаної громади Ігор Цибровський, голова Жашківської районної ветеранської організації Ольга Чуднівець, депутат Жашківської міської ради Володимир Курко, в.о.старости Скибинського старостинського округу ОТГ Володимир Ломачинський та інші представники громади, котрі вважають Петра Васильовича своїм наставником та добрим другом.

Своїх віршувальників іменинник зустрів з бадьорим настроєм і жартами, мовляв сьогодні йому виповнилося лише 50. Варто зауважити, Петро Васильович, і справді, як на свій вік – молодий. Напевно тому, що сповнений оптимізму та енергії.

Фото без опису

 

Фото без опису

Про своє дитинство Петро Оверчук згадує з болем. Розповідає, що виховувався разом із братом без тата, бо той загинув у Берліні. Пережили лихоліття війни і голодомору. Попри нужду, мати зуміла дати гідне виховання синам. Тож Петро Васильович закінчив Республіканську бухгалтерську школу, Полтавський технікум з підготовки керівних кадрів колгоспів і радгоспів, Уманський сільськогосподарський інститут. І – він все життя присвятив натхненній праці. Займав керівні посади: працював головою сільської ради, завптахофермою, секретарем парткому, заступником голови колгоспу із сільгоспвиробництва, 25 років – головою колгоспу. Усі ці посади Петро Васильович розглядав як можливість дарувати людям блага. Власне, цим і пишається найбільше.

Фото без опису

 

Фото без опису

Петро Васильович пішов на заслужений відпочинок на 63-му році життя, але ще довго працював. Зараз, маючи за плечима 80 літ, тримає чимале господарство, тішиться правнучатами і планує дочекатися праправнуків.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь