A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Сьогодні – день народження Тараса Шевченка

Дата: 09.03.2018 14:37
Кількість переглядів: 622

9 березня біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбувся мітинг з нагоди річниці народження великого Кобзаря. Вшанування пам’яті поета і художника відбувалося з участі громадян Жашківського району, зокрема і представників влади: першого заступника голови Жашківської районної державної адміністрації Юрія Барабаша, заступника голови Жашківської районної ради Людмили мазур та міського голови Ігоря Цибровського.

Цього дня біля меморіалу звучали вірші про Тараса Шевченка (декламували учениці міської школи №3 Мирослава Лесько і Марина Яковчук), пісні на його слова: «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні народного аматорського хорового колективу Жашківського районного будинку культури імені П.Демуцького (керівник В.Дубик) та «Вітре буйний» - у виконанні народного аматорського чоловічого вокального ансамблю РБК ім.П.Демуцького (керівник І.Сухий).

Творчість Шевченка має визначне значення для української, європейської та загальносвітової спадщини. Як і його філософія закоханості в усе українське, його громадянська принциповість, загострене почуття соціальної і національної справедливості, відданість правді і свободі. 

 Ім’я Шевченка уже стало невід’ємною частиною української літератури, живопису та ідеї свободолюбства українського народу. «Не даремно Тарас Григорович визнаний такою величною постаттю в світовій культурі», - відзначив у своїй промові очільник Жашківської міської ОТГ Ігор Цибровський. – «Будучи поетом правди, він став невід’ємною частиною ідеї свободолюбства українського народу. Критика його – об’ктивна завжди – визначає пріоритети для майбутніх поколінь. Визнанням сили поетичного слова Шевченка були його арешти. Бо його поезія не вартувала нічого – не було б переслідувань.  Шевченкові, як діячеві культури, встановлена найбільша у світі кількість монументів. Його «Кобзар» перекладено більш ніж ста мовами. Вивчаймо його життєпис, аналізуймо його творчість – будуймо успішне українське суспільство». 

Завершився мітинг традиційним покладанням квітів до пам'ятника Кобзареві.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь