A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Матері дали ще один шанс

Дата: 26.02.2018 12:30
Кількість переглядів: 596

15 лютого члени виконавчого комітету Жашківської міської ради змушені були прийняти непросте рішення: доцільно чи недоцільно позбавити батьківських прав одну із жительок громади.

26 січня жителька с.Литвинівка пішла разом зі своїм немовлям до односельчанки, в якої вони розпивали спиртні напої, після сварки подруга виставила гостю на вулицю – і та, побродивши нічним селом, сіла з дитиною на руках, просто неба, спати. В наслідок таких гулянок 1,5-місячна дитина потрапила до лікарні із загальним переохолодженням організму. Лікарі не впевнені були, що маля виживе і чи вдасться вберегти йому кінцівки.

Завдяки зусиллям жашківських і черкаських медиків наразі життю дитини нічого не загрожує. А от відносно горе-матері порушено кримінальне провадження.

За словами в.о.старости Литвинівського старостинського округу Інни Чернеги, жінка ніби-то виконувала свої батьківські обов’язки належним чином. Старша донька доглянута, добре вчиться в школі, оселя завжди прибрана. Єдине – впоратися зі своєю згубною пристрастю не може. Слова в.о.старости підтвердили і присутні на засіданні виконкому служби у справах дітей та Центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді Жашківської районної державної адміністрації. Скарги на поведінку матері були, і служби на них реагували. Але жодного разу інформація, надана держслужбовцям  не підтвердилася.

Члени виконкому зійшлися на думці, що батькам потрібно дати ще один шанс. А невдовзі –  засідатиме комісія з питань захисту прав дитини, що створена при РДА, братиме до уваги рішення виконкому та зважуватиме, з яким позовом звертатися до суду.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь