A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Презентовано нову книгу - "Багалія" - авторки роману "Жашківські равлики" Юлії Матту

Дата: 16.03.2018 10:03
Кількість переглядів: 836

Фото без опису

10 березня, в рамках заходів до 8 Березня, відділом культури, молодіжної політики, спорту та туризму Жашківської міської ради проведено презентацію книги Юлії Матту «Багалія». Зустріч відбулася у читальній залі Жашківської центральної районної бібліотеки.

Ім’я Юлії Матту в літературі з’явилося минулого року, коли вийшла у світ перша книга авторки «Жашківські равлики». Назва привернула увагу жашківчан, зокрема і тих, хто зараз живе за кордоном. Наші земляки просили надіслати цю книгу до літературної студії Монреалю, в штат Техас, до Білорусі, Італії.  Презентація  згаданого видання проходила в березні 2017-го. І ось минуло не так багато часу – лише рік –  і жашківчани вже вітають Юлію із виходом в світ другої книги – під назвою “Багалія”.

В ході зустрічі авторка розповіла про те, як народилася ідея створення книги, її назви, про прототипів героїв. А також – про роботу в бібліотеці та благодійному фонді «Бригантина», де викладає англійську для дітей з особливими потребами із Луганщини.

 «Багалія» вже встигла знайти своїх читачів, і окремі із них  залюбки цитували улюблені фрагменти книги під час заходу, ставили питання авторці, презентували подарунки. Юлія теж завітала не з порожніми руками: письменниця привезла книги англійською мовою для юних жашківчан.

Презентація книги проходила в позитивній атмосфері невимушеного  спілкування з авторкою. Особливе звучання захід отримав завдяки музичним і вокальним номерам, підготовленим педагогами та вихованцями Жашківської дитячої музичної школи. На згадку про Жашків і теплу зустріч керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Жашківської міської ради Олена Тернавська від імені міського голови та громади вручила Юлії сувенірну плакетку із символікою міста, а колектив  відділу культури, молодіжної політики і спорту Жашківської міськради підготував у дарунок авторці рукотвори.

Завершилася зустріч частуваннями. З нагоди презентації гостя замовила авторське печиво та інші солодощі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь