A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

Про порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО

Дата: 05.04.2022 09:35
Кількість переглядів: 1031

Про порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг у Жашківській міській територіальній громаді

  1. Для отримання компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО, власники житла можуть звертатися до Центру надання адміністративних послуг та старост сіл відповідно до графіку їх роботи.
  2. Компенсація надається фізичним особам – громадянам України віком від 18-ти років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду і безоплатно розміщували в них ВПО, для покриття понесених власниками жилих приміщень витрат, пов’язаних з таким розміщенням.
  3. Не пізніше наступного дня з дня розміщення ВПО власник жилого приміщення зобов’язаний подати заяву до ЦНАПу, в якій зазначаються відомості про кожну з розміщених осіб та до якої додаються копії документів, що посвідчують їх особу, а також відомості про заявника та копії документів, що посвідчують його особу та право власності на жиле приміщення.
  4. Власник жилого приміщення також зобов’язаний в день припинення розміщення ВПО або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у жилому приміщенні.
  5. Для отримання компенсації власник жилого приміщення не пізніше 5-ти днів з дня закінчення звітного місяця (тобто до 5-го числа кожного місяця) подає в ЦНАП заяву на отримання компенсації витрат, що пов’язані з безоплатним розміщенням ВПО за місяць.

Перелік документів, необхідних для отримання такої компенсації:

  • Копії паспорту громадянина України, свідоцтва про народження дитини, реєстраційний номер облікової картки платника податків на кожну переміщену особу, вказану в цій заяві.
  • Копії довідок ВПО на кожну переміщену особу, вказану в цій заяві.
  • Копію свідоцтва на право власності на житлове приміщення, в якому безоплатно тимчасово розміщено внутрішньо переміщених осіб.
  • Копії мого паспорту громадянина України та реєстраційного номеру облікової картки платника податків.
  • Копію квитанції про сплату за комунальні послуги за минулий місяць.
  • Банківські реквізити заявника для перерахування суми компенсації.

 Внутрішньо переміщені особи та власник жилого приміщення несуть відповідальність за достовірність поданих копій.

У разі потреби, проводиться перевірка наведених у заяві власником жилого приміщення відомостей з від відвідуванням місця розміщення внутрішньо переміщених осіб, зокрема з метою перевірки факту такого розміщення, його безоплатності, кількості розміщених осіб та умов їх проживання, документів, що встановлюють особу ( паспорта громадянина України або свідоцтва про народження внутрішньо переміщеної особи, зокрема електронних документів).

ДОВІДКИ ЗА ТЕЛ: (047-47) 6-11-55 та (047-47) 6-20-91

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь