A A A K K K
для людей із порушенням зору
Жашківська міська рада
Черкаська область, Уманський район

В Жашківській ОТГ продовжують працювати над розробкою Стратегії розвитку громади (ФОТО. ВІДЕО)

Дата: 04.03.2019 10:07
Кількість переглядів: 725

Фото без опису28 лютого відбулося друге засідання робочої групи зі стратегічного планування у Жашківській міській об’єднаній територіальній громаді.

Нагадаємо, Жашківська міська рада виграла конкурс Асоціації міст України, яка і надає допомогу в розробці Стратегії. До робочої групи увійшли міський голова Ігор Цибровський, представники апарату виконавчого комітету Жашківської міської ради, депутати різних рівнів, керівники установ, активні жителі громади.

Цього разу учасники засідання зосередили увагу на так званих сильних і слабких сторонах ОТГ. Під керівництвом консультанта зі стратегічного планування який є експертом Волинського ресурсного центру Ігоря Воляника та консультанта з місцевого економічного розвитку Асоціації міст України Тетяни Ревенко члени зібрання ґрунтовно аналізували економічну ситуацію громади.

При подібному SWOT-аналізі враховується все: географічне розташування ОТГ, наявність підприємств, підприємницького потенціалу, трудових та природних ресурсів, вільних виробничих приміщень та земельних ділянок, корпорацій з експортним потенціалом туристичних об’єктів тощо.

Учасники зібрання взяли активну участь в обговоренні, висловлювали свої точки зору та пропозиції, дискутували, шукали шляхи підсилення сильних сторін громади за рахунок зовнішніх можливостей та вирішення проблем.

Консультанти ділилися досвідом та наводили приклади розвитку громад в Україні й за кордоном. Та наголошували, що при формуванні Стратегії необхідно враховувати українські реалії та нюанси в законодавстві. А головне – підвищувати стратегічне мислення населення, а отже – активність та економічну свідомість громадян.

Розробка Стратегії дозволить не тільки чітко визначити алгоритм розвитку громади, а й інвестиційно привабливі об’єкти.

На наступному засіданні, яке, передбачається, відбудеться через три тижні, члени робочої групи ще більше наблизяться до поставленої цілі – визначатимуть стратегічні та операційні цілі та завдання Стратегії розвитку Жашківської міської об’єднаної громади.

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь